Kynuté skořicovo - jablkové šneky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
5 g sušeného droždí
2 vejce
80 ml mléka
40 g moučkového cukru
60 g rozpuštěného zchladlého másla
40 ml vody
špetka soli
+ máslo na potření
mletá skořice
3 větší jablka
třtinový cukr nebo krupicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžeme vypracovat a nechat vykynout v domácí pekárně na program Těsto. Nejprve nalijeme tekuté suroviny, pak přidáme sypké.

  2. Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněné ploše do tvaru přibližného obdélníku, 50 x 30 cm.

  3. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí a nastrouhanými jablky.

  4. Svineme pevně do rolády a ostrým (nejlépe zubatým) nožem nařežeme na cca 1,5 cm dílky.

  5. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout ještě 45 minut.

  6. Poté je potřeme máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180° C Pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!