Kynuté ovocné knedlíky II.
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 50 dkg polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 lžičky cukru krystalu
- 1 kvasnice (v sáčku)
- 1/4 l hrnek mléka (vlažného)
- 2 vejce
- ovoce (jahody, meruňky atd.)
- granko
- tatranka (čokoládová)
- cukr moučka
- máslo
Postup Kynuté ovocné knedlíky II.
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme mouku, sůl a promícháme, uděláme důlek, dáme cukr krystal, kvasnice a zalijeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek. Po vzejítí kvásku přidám vejce, zpracuji v těsto a nechám kynout asi 1/2 hodiny.
Po nakynutí znova propracuji a nechám opět nakynout. Potom polévkovou lžící dělám hromádky, které v ruce roztáhnu a do těsta dávám jahody nebo kdo má rád jaké ovoce, zamotám a nechám ještě chvilku kynout.
Mezitím si dám vařit osolenou vodu na knedlíky. Vařím v osolené vodě asi 8 minut.
Po uvaření knedlíky propícháme, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.
Knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme grankem smíchaným s tatrankou, pocukrujeme a je hotovo. Knedlíky mají průměr asi 8 cm.