Kynuté ovocné knedlíky II.

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 dkg polohrubé mouky
špetka soli
2 lžičky cukru krystalu
1 kvasnice (v sáčku)
1/4 l hrnek mléka (vlažného)
2 vejce
ovoce (jahody, meruňky atd.)
granko
tatranka (čokoládová)
cukr moučka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mouku, sůl a promícháme, uděláme důlek, dáme cukr krystal, kvasnice a zalijeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek. Po vzejítí kvásku přidám vejce, zpracuji v těsto a nechám kynout asi 1/2 hodiny.

  2. Po nakynutí znova propracuji a nechám opět nakynout. Potom polévkovou lžící dělám hromádky, které v ruce roztáhnu a do těsta dávám jahody nebo kdo má rád jaké ovoce, zamotám a nechám ještě chvilku kynout.

  3. Mezitím si dám vařit osolenou vodu na knedlíky. Vařím v osolené vodě asi 8 minut.

  4. Po uvaření knedlíky propícháme, aby z nich vyšla pára a nesrazily se.

  5. Knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme grankem smíchaným s tatrankou, pocukrujeme a je hotovo. Knedlíky mají průměr asi 8 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!