Kynuté kokosové rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky + mouka na vál
50 g kokosové mouky
špetka soli
špetka cukru na droždí
citronová kůra z půlky citronu
3 lžíce medu
5 lžic vlahého másla
250 ml kokosového mléka (vlahé)
1 vejce
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
Náplň:
asi 80 g kokosu
asi 50 g vlahého másla
med
Na potření:
rozšlehané vajíčko s troškou vody

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku a doprostřed uděláme důlek, kam vsypeme sušené droždí nebo rozdrobíme čerstvé. Na droždí dáme špetku cukru a trošku vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme dokulata, potřeme vlahým máslem a jemně posypeme kokosem, trochu pokapeme medem. Pak rozdělíme na 8 dílků. Rohy každého dílku přehneme dovnitř a stočíme. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s troškou vody.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova. Upečené rohlíčky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!