Kynuté buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

750 g polohrubé mouky
2-3 žloutky
1 droždí
450 ml mléka
1 lžíce cukru
1 dl slunečnicového oleje
trochu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem, necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme žloutky, olej a vše důkladně promícháme, dáme kynout.

  3. Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Dáme jakoukoliv náplň. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!