Kynutá netradiční bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g rozpuštěného másla nebo hery
- 150 g krupicového cukru
- špetka soli
- 600 g polohrubé mouky
- 30 g čerstvých kvasnic
- náplň: libovolná, např.
- tvaroh nebo mák, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...
Postup Kynutá netradiční bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky. Po vykynutí těsta oddělujeme lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme.
Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější.
Jednotlivé buchty skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout.
Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.