Kynutá maková bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g cukru krupice
- 1 vejce
- 50 g tuku na pečení
- 1 kostku droždí
- špetku soli
- citronovou kůru
- mléko na zadělání těsta
Postup Kynutá maková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Ohřeju si trochu mléka, aby bylo vlažné (ne horké).:
Rozdrobím do něj droždí a přidám lžičku cukru.:
Nechám na teplém místě nabobtnat.:
Do mísy si dám mouku, cukr, sůl a citronovou kůru, přidám vejce, rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek.
Těsto dobře propracuji a necham kynout asi hodinu.
Vykynulé těsto vyklopím na pomoučený vál a propracuji ho.
Válečkem z těsta vyválím oválnou placku. Na placku rovnoměrně nanesu makovou náplň a placku opatrně zavinu.
Vložím do vymaštěné a vysypané babovkové formy. Peču při 200°C asi 40 minut.