Kynutá maková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice
1 vejce
50 g tuku na pečení
1 kostku droždí
špetku soli
citronovou kůru
mléko na zadělání těsta

Postup přípravy receptu

  1. Ohřeju si trochu mléka, aby bylo vlažné (ne horké).:

  2. Rozdrobím do něj droždí a přidám lžičku cukru.:

  3. Nechám na teplém místě nabobtnat.:

  4. Do mísy si dám mouku, cukr, sůl a citronovou kůru, přidám vejce, rozpuštěný tuk a vzešlý kvásek.

  5. Těsto dobře propracuji a necham kynout asi hodinu.

  6. Vykynulé těsto vyklopím na pomoučený vál a propracuji ho.

  7. Válečkem z těsta vyválím oválnou placku. Na placku rovnoměrně nanesu makovou náplň a placku opatrně zavinu.

  8. Vložím do vymaštěné a vysypané babovkové formy. Peču při 200°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!