Kynutá buchta s tvarohem a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
180 g polohrubé mouky
130 g hladké mouky
1 vejce
125 ml mléka
1 vanilkový cukr
21 g droždí
špetka soli
2 polévkové lžíce cukru
75 ml oleje
na špičku nože muškátového květu
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
250 g tvarohu
1 vejce
1 vanilkový cukr
trochu strouhané citronové kůry
1-2 lžíce cukru
1 lžička vanilkového pudingu
mléko podle potřeby
JABLEČNÁ NÁPLŇ:
450 g oloupaných a nastrouhaných jablek
50 g másla
1 polévková lžíce citronové šťávy
2-3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
30 g hrubě strouhaných vlašských ořechů
hrst rozinek
1 lžíce vanilkového pudingu
máslo
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké, pružné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  3. Tvaroh vymícháme s vejcem, cukrem, citronovou kůrou a pudinkem. Když je hustější tvaroh, můžeme přidat trochu mléka, já měla ve vaničce, takže to nebylo třeba.

  4. V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme jablka, citronovou šťávu, ořechy, rozinky, vanilku a cukr podle chuti. Chvilku dusíme, pak vmícháme pudink a dáme vychladnout.

  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, polovinu opatrně vyválíme a přeneseme do máslem vymazaného pekáčku.

  6. Potřeme jablečnou náplní, pak tvarohovou a zakryjeme zbylým těstem. Necháme ještě asi 15 min kynout, potřeme mlékem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C.

  7. Pečeme přibližně 40 min. Po vyndání z trouby hned potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!