Kynutá bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
17-21 g čerstvého droždí
280 g mléka
4-5 rovných lžic cukru
špetka soli
40 g rozpuštěného sádla
citronová kůra
1 lžíce citronové šťávy
ovoce (tady jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout. Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem.

  3. Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 35 minut). Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!