Kynutá bábovka s kakaem

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky + na vál
sůl
1 vejce
1 sušené droždí (10 g)
asi 150 ml vlahého mléka
citronová kůra
70 g cukru
50 ml oleje
Náplň:
asi 70 g rozpuštěného másla
kakao
trochu cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a počkáme chvilku, asi 5 minut. Pak přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto, které necháme vykynout

  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na obdélník. Potřeme ho vlažným máslem, posypeme kakaem a cukrem a zavineme jako roládu. Vložíme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Bábovku ještě potřeme máslem a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. asi 35-40 minut podle potřeby. Necháme vychladnout a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!