Kynutá bábovka piškotka
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 140 g bílého jogurtu
- 100 g smetany 33% (zbytek z krabičky schováme na zalití bábovky před dopečením)
- 70 g cukru
- vanilkový cukr
- 2 lžíce Granka
- 2 lžíce oleje
- 21 g droždí
- 1 vejce
- 460 g hladké mouky
- špetka soli
- Náplň:
- 40 dětských piškotů
- meruňková marmeláda
- Na zalití zbytek smetany
- a lžíce cukru nebo vanilkový cukr
Postup Kynutá bábovka piškotka
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse (- je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne a špatně by se nám pak z pekárny dostávalo).
Vykynuté propracujeme, pokud je třeba mírně podsypneme a rozdělíme na 20 kousků. Do každého kousku těsta zabalíme dva piškoty slepené marmeládou. Všechny buchtičky uložíme do formy, jemným přimáčknutím srovnáme povrch bábovky a necháme vykynout.
Zapneme program Pečení a pečeme asi 50-55 minut, asi 15 minut před dokončením zalijeme zbylou šlehačkou, smíchanou s trochou cukru, a dopečeme.