Kynutá bábovka piškotka

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

140 g bílého jogurtu
100 g smetany 33% (zbytek z krabičky schováme na zalití bábovky před dopečením)
70 g cukru
vanilkový cukr
2 lžíce Granka
2 lžíce oleje
21 g droždí
1 vejce
460 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
40 dětských piškotů
meruňková marmeláda
Na zalití zbytek smetany
a lžíce cukru nebo vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse (- je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne a špatně by se nám pak z pekárny dostávalo).

  2. Vykynuté propracujeme, pokud je třeba mírně podsypneme a rozdělíme na 20 kousků. Do každého kousku těsta zabalíme dva piškoty slepené marmeládou. Všechny buchtičky uložíme do formy, jemným přimáčknutím srovnáme povrch bábovky a necháme vykynout.

  3. Zapneme program Pečení a pečeme asi 50-55 minut, asi 15 minut před dokončením zalijeme zbylou šlehačkou, smíchanou s trochou cukru, a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!