Květákový guláš se žampióny

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
5 žampionu
2 brambory
1 cibule
1 jarní cibulka
3 stroužky česneku
50 g anglické slaniny
1 lžička rajčatového protlaku
2-3 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar nebo voda
olej
sladká červená paprika
sůl
pepř
špetka chilli
sušený libeček

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K osmaženému základu přidáme protlak, papriku a krátce mícháme.

  2. Zasypeme moukou chviličku osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Mícháme až se vše spojí a přihodíme nakrájenou zeleninu a všechno koření.

  3. Vaříme do změknutí, květák musí zůstat křupavý. Dochutíme a můžeme podávat třeba s chlebem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!