Květákovo-kuřecí kari s kuskusem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

80 g kuskusu
2 kuřecí prsa
1/2 hlávky květáku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce zelené kari pasty
200 ml zeleninového vývaru
150 ml kokosového mléka
sůl
pepř
2 lžíce nasekaných lístků koriandru
2 lžíce nasekané máty
1 limetka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus dáme do misky, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme asi 10 minut v klidu. Po této době odklopíme a kuskus nakypříme vidličkou.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, květák rozebereme na menší růžičky. Kousky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme.

  3. Do pánve přidáme růžičky květáku, krátce opečeme, přimícháme kari pastu, opět krátce orestujeme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Necháme asi 10 minut vařit, až maso změkne a tekutina se zredukuje na hustější šťávu. Dochutíme solí a pepřem, vmícháme hotový kuskus a nasekané bylinky. Můžeme vypnout. Porce na talíři pokapeme limetkovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!