Květákové kuskusoto s vejci

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 růžičky květáku
1/2 hrnku kuskusu
1/2 hrnku rajčatového džusu
2-4 vejce (dle chuti a velikosti)
2 jarní cibulky
olivový olej
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku očistíme a předvaříme asi 8-10 minut do měkka, poté scedíme a necháme vychladnout. Kuskus zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Vejce rozšleháme spolu s rajčatovým džusem dohladka. Předvařený květák a jarní cibulku, včetně natě, nasekáme na drobno.

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm připravenou jarní cibulku. Přidáme květák a chvíli restujeme. Přisypeme hotový nabobtnalý kuskus a důkladně promícháme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí, osolíme a okořeníme.

  3. Za průběžného míchání necháme zvolna probublávat dalších 5-10 minut, až do zhoustnutí kuskusota. Ihned podáváme posypané tymiánem, případně zasypané dobrým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!