Květákové flíčky se slaninou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g květáku (případně brokolice)
250 g fleků, případně kolínka, vřetena...
100 g anglické slaniny nebo Váhalovy, moravské...
1 větší cibule
olej nebo máslo
2 stroužky česneku
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu a drobně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.

  2. Poté přidáme na menší kousky pokrájený syrový květák, osolíme, opepříme a pod poklicí zvolna, bez podlití (nebo minimálního) vše společně podusíme, do změknutí květáku na skus.

  3. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do květákové směsi, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme podávat. Podáváme se sterilovanou okurkou nebo řepou, saláty či kompotem dle chuti.

  4. Kdo má rád vaječná jídla typu mozeček, může do hotové směsi vmíchat tři rozšlehaná vejce, která nechá za občasného míchání srazit, ale vůbec to není nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!