Květáková polévka se slaninovými nočkami a barevnou zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší květák
kmín drcený
1 vejce
sůl
muškátový květ
petrželka
pažitka
nastrouhaná kořenová zelenina
hladká mouka podle hustoty těstíčka na nočky
30 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit do vody omytý větší květák, přidáme drcený kmín a pak ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, sůl, muškátový květ a dovaříme do měkka.

  2. Květák poté rozdělíme na dvě části, menší - jednu část ponecháme do polévky, druhou - větší část pak použijeme na květákové placky.

  3. Z mouky, slaniny a vejce si uděláme hustší těstíčko na malé nočky, které pak malou lžičkou zavaříme do polévky. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!