Květáková polévka podle Jitky

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 květáku
2 větší brambory
1 mrkev
4 stroužky česneku
3 vejce
kousek máslo
petrželová nať (svazek)
hrst nasekaného kopru
vegeta
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 l vody dáme přiměřené množství vegety a nití svázanou petrželovou nať.

  2. Přidáme kmín, na kostky nakrájené brambory, na dlouhé proužky nakrájenou mrkev a na malé růžičky rozkrájený květák.

  3. Vaříme do měkka.

  4. Vlejeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekaný kopr a prolisovaný česnek. Povaříme, ochutnáme a dosolíme.

  5. Na závěr přidáme 3 plátky másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!