Květák s uzeným masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g květáku
250 g uzeného masa - ramínko, plec, rolka...
150 g cibule
máslo nebo olej
5 - 6 rozšlehaných vajec, dle velikosti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky.

  2. Na rozpuštěném tuku osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso. Uzené maso používáme to, které se nemusí předem vařit a postačí mu krátká tepelná úprava.

  3. K uzené směsi přisypeme okapaný pokrájený květák, promícháme, společně prohřejeme, přilijeme rozšlehaná vejce, dle slanosti uzeného masa osolíme a opepříme a za občasného míchání necháme vejce ve směsi srazit.

  4. Podáváme s vařeným bramborem, chlebem nebo čerstvým pečivem, okurkovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!