Květák po řecku s fetou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 květák
- 1 cibule
- 1 velká plechovka rajčat (na kostičky)
- 1 rajčatový protlak
- 1 lžíce oleje
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky muškátového ořechů
- 1 lžíce cukru krupice
- 200 ml vody
- 2-3 hrsti drobných těstovin
- 100 gramů sýru Feta
Postup Květák po řecku s fetou
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje ve větším kastrolu. Přidáme na drobnější kousky rozebraný sýrový květák a opékáme asi 5 minut. Přidáme pepř a trošičku soli (Feta je slaná dost).
Dále přidáme celou plechovku rajčat na kostičky, protlak, skořici, muškátový ořech, cukr a vodu. Přivedeme k varu a potom vše přelijeme do skleněného pekáčku (23x33 cm) a pečeme 25-30 minut na 180°C.
Přidáme těstoviny (já jsem měla malinkaté mušličky) a zamícháme tak, aby byly ponořené. Posypeme Fetou a ještě dopečeme 10 minut.