Květák po řecku s fetou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 květák
1 cibule
1 velká plechovka rajčat (na kostičky)
1 rajčatový protlak
1 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky muškátového ořechů
1 lžíce cukru krupice
200 ml vody
2-3 hrsti drobných těstovin
100 gramů sýru Feta

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci oleje ve větším kastrolu. Přidáme na drobnější kousky rozebraný sýrový květák a opékáme asi 5 minut. Přidáme pepř a trošičku soli (Feta je slaná dost).

  2. Dále přidáme celou plechovku rajčat na kostičky, protlak, skořici, muškátový ořech, cukr a vodu. Přivedeme k varu a potom vše přelijeme do skleněného pekáčku (23x33 cm) a pečeme 25-30 minut na 180°C.

  3. Přidáme těstoviny (já jsem měla malinkaté mušličky) a zamícháme tak, aby byly ponořené. Posypeme Fetou a ještě dopečeme 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!