Květák jako mozeček se slaninou a žampióny

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 větší hlávky květáku
200 g slaniny
250 g žampiónů (1 balení)
1 menší cibule
50 g másla
1 PL oleje
3 vejce
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme doměkka ve slané vodě bez pokličky, aby se odpařily sirné látky, které nepříjemně páchnou.

  2. Na másle s olejem a kmínem osmahneme dozlatova cibulku se slaninou pokrájenou na flíčky.

  3. Poté přidáme pepř, na plátky pokrájené žampióny a krátce (3 min) podusíme (plátky musí zůstat křehké - déle dušené zgumovatí).

  4. Přidáme uvařený květák, vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Dosolíme a můžeme podávat - nejlépe s vařenými bramborami přelitými rozpuštěným máslem nebo i s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!