Kvasnicová pomazánka zase jinak

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 PL sádla
5 dkg anglické slaniny
2 špekáčky (dle chuti a velikosti)
kostka kvasnic
cibule
3 vejce vařená natvrdo
1,5–2 dl mléka
cca 3-4 PL jemně prosáté strouhanky (podle hustoty)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle a na drobně krájené anglické slanině usmažíme do mírně zlatova cibulku, přidáme na drobné kostky krájený špekáček, necháme trochu opéct a rozdrobíme kvasnice. Vše mícháme do sražení kvasnic.

  2. Zalijeme mlékem a přidáme strouhanku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (pořád míchat). Směs musí mít konzistenci jemné bramborové kaše.

  3. Pokud je hustá, přidáme mléko, pokud řídká, přidáme strouhanku. Odstavíme, necháme za občasného zamíchání prochladnout, přidáme na kostičky krájená vejce (krájím na kráječi vařených brambor), osolíme, opepříme.

  4. Pokud je pažitka, jemně ji nasekáme a přimícháme. Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat špetku chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!