Kvasnicová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g kvasnic
1 cibule
3 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce hladké mouky
150 g mrkve
100 g celeru
1/2 pórku
trochu květáku
50 g másla
polévkové koření
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme.

  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce orestujeme. Přidáme rozdrobené kvasnice a mícháme než se kvasnice začnou srážet. Přidáme mouku a za stálého míchání chvíli opékáme. Přilijeme 1 l vody a metličkou rozšleháváme, než se kvasnice rozpustí a polévka začne vařit.

  3. Přidáme polévkové koření, restovanou zeleninu z pánve a za stálého míchání několik minut provaříme. Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem (provařit ještě cca 2 min.).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!