Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
200 ml vody
200 g celozrnné pšeničné mouky
300 g hladké mouky
1 ks libovolného taveného sýra
3 lžíce mléka
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1/2 lžíce kmínu
4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
100 ml ovesných vloček
100 ml sezamových semínek (nebo libovolně jiná)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  2. Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky a semínka.

  3. Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!