Kváskové lívance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 polévková lžíce kvásku
100 g hladké mouky
100 ml vody
400 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli
30 g cukru
1 vejce
citronová kůra
tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci kvásku, mouku a vlažnou vodu smícháme v misce, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 h. zrát.

  2. Ke zralému kvásku přidáme mouku se špetkou soli, vlažné mléko, vejce, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vymícháme těsto, opět zakryjeme foií a dáme kynout, přibližně na 3 hodiny.

  3. Pánev potřeme trochou tuku a z vykynutého těsta upečeme lívanečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!