Kváskové lívance
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 polévková lžíce kvásku
- 100 g hladké mouky
- 100 ml vody
- 400 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
- 30 g cukru
- 1 vejce
- citronová kůra
- tuk na pečení
Postup Kváskové lívance
Postup přípravy receptu
-
Lžíci kvásku, mouku a vlažnou vodu smícháme v misce, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 h. zrát.
Ke zralému kvásku přidáme mouku se špetkou soli, vlažné mléko, vejce, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vymícháme těsto, opět zakryjeme foií a dáme kynout, přibližně na 3 hodiny.
Pánev potřeme trochou tuku a z vykynutého těsta upečeme lívanečky.