Kuskusová Itálie
Recepty, SalátySuroviny
- 1,5 hrnku kuskusu
- 2,5 hrnku kuřecího vývaru (může být jen voda, ale solená)
- 1-2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky (já měla jen baby špenát a taky to bylo dobré) popř. lžičku sušené bazalky
- 5 cherry rajčátek
- tymián
Postup Kuskusová Itálie
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme v hrnci, až začne pěnit, přidáme kuskus a čekáme až se do něj máslo vsákne cca 1 minutu, poté přilejeme vývar a promícháme. Přikryjeme pokličkou a čekáme než se voda vyvaří.
Mezitím si nakrájíme rajčátka na poloviny a zprudka restujeme na oliv. oleji cca minutu. Přidáme tymián a nasekanou bazalku nebo špenát jenom rychle promícháme a stáhneme z plotny!
Po vyvaření vody z kuskusu přidáme lžíci octa, můžeme osolit opepřit, přidáme orestovaná rajčátka a můžeme podávat jako lehký letní salát nebo jako přílohu (já dělala s kuřecím na ananasu).