Kuskusová Itálie

Recepty, Saláty

Suroviny

1,5 hrnku kuskusu
2,5 hrnku kuřecího vývaru (může být jen voda, ale solená)
1-2 lžíce vinného octa
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé bazalky (já měla jen baby špenát a taky to bylo dobré) popř. lžičku sušené bazalky
5 cherry rajčátek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme v hrnci, až začne pěnit, přidáme kuskus a čekáme až se do něj máslo vsákne cca 1 minutu, poté přilejeme vývar a promícháme. Přikryjeme pokličkou a čekáme než se voda vyvaří.

  2. Mezitím si nakrájíme rajčátka na poloviny a zprudka restujeme na oliv. oleji cca minutu. Přidáme tymián a nasekanou bazalku nebo špenát jenom rychle promícháme a stáhneme z plotny!

  3. Po vyvaření vody z kuskusu přidáme lžíci octa, můžeme osolit opepřit, přidáme orestovaná rajčátka a můžeme podávat jako lehký letní salát nebo jako přílohu (já dělala s kuřecím na ananasu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!