Kuskus s krevetami, nebo brynzou

Recepty, Ryby

Suroviny

150 g kuskusu
1 loupané předvařené krevety
sůl
4 PL olivového oleje
šťáva z 1 citronu
naložené bílé cibulky
naložené červená řepa
naložená červená paprika
směs oříšků
brynza
listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Poté ho načechráme vidličkou. 2 PL olivového oleje smícháme s citronovou šťávou. Přidáme do kuskusu, promícháme a necháme schladnout.

  2. Rozmražené krevety necháme pořádně vykapat a ještě je osušíme. Zbytek oleje si rozehřejeme na pánvi a zprudka krevety opečeme asi tak 3. min. Nakonec je mírně osolíme, necháme také schladnout.

  3. Naloženou zeleninu necháme okapat. Máme-li kulatou řepu tak jí rozkrájíme. Oříšky nasekáme nahrubo a nasucho opražíme na pánvi.

  4. Do vychladlého kuskusu vmícháme cibulky, červenou papriku. Na talíř si nandáme kuskus a doplníme ho krevetami, opraženými oříšky, červenou řepou a listovým salátem.

  5. Druhá možnost je, že místo krevet nadrobíme brynzu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!