Kuřecí závitky s bylinkovo-mandlovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 vykostěná kuřecí stehna
2 rohlíky
2 vejce
30 g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí
sůl
pepř
muškátový květ
kmín
hrst bylinek (petrželka, pažitka, libeček, medvědí česnek)
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli v klidu.

  2. Připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme žloutky, oprané nasekané bylinky, sůl, pepř a muškátový květ a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do nádivky.

  3. Na každý plátek masa dáme velkou lžíci nádivky a maso zavineme. Nemusíme závitky nijak zpevňovat, jen je naskládáme těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. Závitky navrchu osolíme, posypeme kmínem a na každý položíme plátek másla. Dáme péci při 220°C asi 40 minut dozlatova, občas můžeme přelít vypečenou šťávou. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!