Kuřecí závitky, ptáčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
150 g gazdovské slaniny
1-2 červené papriky
2 kyselé okurky
2-3 cibule
1 klobáska
hořčice
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky si omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, aby se maso dalo rozklepnout na větší plát.

  2. Posolíme, potřeme slabě hořčicí, opepříme a plátky poklademe kouskem papriky, okurky, klobáskou, cibulí a klínek slaniny (jako do špaň. ptáčků).

  3. Zabalíme, ovážeme nití, na horkém oleji osmahneme, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Až je maso zatáhnuté, přidáme zbytek surovin, které jsme dali do závitků nakrájených na kostky, podlijeme troškou horké vody a dusíme do měkka. Šťávu si můžeme zahustit troškou hladké mouky a rozvařit, podle toho, kolik šťávy budeme potřebovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!