Kuřecí žaludky v zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích žaludků
300 g cibule
400 g papriky na lečo (slovenské)
1 plechovka sekaných loupaných rajčat (400 g)
2 stroužky česneku
feferonka nebo chilli paprička dle chuti
15 g sladké mleté papriky
cca 1 lžička koření čubrica
kostka drůbežího bujonu
sůl
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce dozlatova. Pak přisypeme opepřené a osolené žaludky, které necháme zatáhnout. Přidáme sladkou papriku a čubricu, nasekaný česnek, na nudličky pokrájené očištěné papriky a dále smažíme za občasného promíchání do rozvonění paprik s česnekem. Přilijeme pokrájená loupaná rajčata, přidáme bujón, dle chuti feferonku nebo chilli papričku a osolíme.

  2. Dusíme pod poklicí doměkka za občasného promíchání a minimálního podlití, abychom nemuseli zahušťovat moukou nebo jíškou. Já dělal v tlakovém hrnci cca 15 minut po natlakování, bez podlití.

  3. Podáváme s rýží, knedlíkem, čerstvým chlebem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!