Kuřecí ve strakaté omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
hladká mouka
sůl
pepř
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce posekané petrželové natě
1 lžička citronové kůry
3 sterilované okurky
3 lžíce pokrájené kapie
1 lžička tymiánu
2 lžíce octa
olej
250 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájíme nadrobno.

  2. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme z obou stran ba rozpáleném oleji. Vyjmeme.

  3. Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, rozmačkaný česnek a vše osmažíme.

  4. Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem.

  5. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí.

  6. Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme na maso, ještě chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!