Kuřecí triangl s pečenými brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

750g kuřecích prsou
1 L-vejce
2 plátky celozrnného toustového chleba
1 lžička sušeného mletého zázvoru
3 stroužky česneku
1 svazek petržele
1 lžička dijonské hořčice
100ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
sůl
pepř
750g oloupaných brambor
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a nameleme.

  2. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme.

  3. Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2 cm vrstva).

  4. Pečeme zhruba 30-35 min při 200° C.

  5. Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.

  6. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné.

  7. Na pečicím papíře pečeme při 200°C dozlatova.

  8. Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!