Kuřecí stehna v pikantní omáčce a jasmínka s mandlemi
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 kuřecích stehen
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- ¼ lžičky pepře
- ¼ lžičky soli
- 3 stroužky česneku
- ¼ šálku sojové omáčky
- ½ dl bílého vína
- ½ šálku třtinového cukru
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
- 1 dl vody
- Dále:
- 1½ šálku jasmínové rýže
- 100 g mandlí
- 2 lžíce másla
- pár lístků rukoly
Postup Kuřecí stehna v pikantní omáčce a jasmínka s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže, vložíme do hrnce a ponoříme do omáčky, aby byla obalená ze všech stran a přidáme snítky tymiánu. Zapneme na LAW 7 hodin.
Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a necháme dodělat.
Rozpustíme máslo a přidáme propláchnutou rýži, chvíli mícháme, než se všechna zrna obalí tukem, osolíme, zalijeme vodou a pokračujeme dle návodu na obale. Mezitím na másle opražíme mandle do zlatova.
Hotovou rýži načechráme dvěma vidličkami, přidáme mandle a nasekanou rukolu. A můžeme servírovat.