Kuřecí stehna v pikantní omáčce a jasmínka s mandlemi

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 kuřecích stehen
1 plechovka krájených loupaných rajčat
2 lžíce sladké chilli omáčky
¼ lžičky pepře
¼ lžičky soli
3 stroužky česneku
¼ šálku sojové omáčky
½ dl bílého vína
½ šálku třtinového cukru
pár snítek čerstvého tymiánu
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
1 dl vody
Dále:
1½ šálku jasmínové rýže
100 g mandlí
2 lžíce másla
pár lístků rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce vložíme rajčata, česnek, chilli omáčku, třtinový cukr, sojovou omáčku, sůl, pepř, bílé víno a vše metličkou promícháme. Kuřecí stehna zbavíme kůže, vložíme do hrnce a ponoříme do omáčky, aby byla obalená ze všech stran a přidáme snítky tymiánu. Zapneme na LAW 7 hodin.

  2. Hodinu před koncem odstraníme snítky tymiánu, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě a necháme dodělat.

  3. Rozpustíme máslo a přidáme propláchnutou rýži, chvíli mícháme, než se všechna zrna obalí tukem, osolíme, zalijeme vodou a pokračujeme dle návodu na obale. Mezitím na másle opražíme mandle do zlatova.

  4. Hotovou rýži načechráme dvěma vidličkami, přidáme mandle a nasekanou rukolu. A můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!