Kuřecí stehna se slaninou na zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehen
200 g anglické slaniny
2 červené feferonky
500 g kysaného zelí
4 brambory
1 cibule
100 ml bílého vína
250 ml kuřecího vývaru
2 bobkové listy
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku. Na cibuli rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme. Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.

  2. Rozprostřeme zelí na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu. Přidáme čtvrtinky brambor. Na vrch položíme kuřecí stehna, která jsme posolili a opepřili. Přidáme bobkové listy. Podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.

  3. Pak stehna převrátíme a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme 20 minut. Zelí prohrábneme vidličkou a pečeme ještě 5 minut, troubu vypneme a vše necháme dojít tak 5 až 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!