Kuřecí stehna pečená s podzimní zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1/2 dýně Hokkaido
1/2 patizonu
máslo
sůl
mletý kmín
tymián
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a okmínujeme. Pekáček vyklademe kousky másla a kuřecí stehna na něj položíme.

  2. Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, tak ji odkrojíme. Zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Patizon zbavíme slupky a semeníku, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  3. V misce smícháme nakrájené Hokkaido s patizonem, tymiánem a oreganem a lehce osolíme.

  4. Kuřecí stehna zasypeme zeleninou, pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

  5. Pečeme, než je zelenina i maso měkké, podle potřeby můžeme podlít vodou. V průběhu pečení kontrolujeme a maso poléváme výpekem.

  6. Když je kuře měkké, odkryjeme a necháme v troubě na cca 15 minut, aby se pěkně zabarvila kůrčička - můžeme přidat stupně na 200.

  7. Podáváme bez přílohy, ta není vůbec potřeba. Pokud by ale někomu vyloženě chyběla, nejlepší by byly brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!