Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna s kůží
klasické máslo - pár plátků
nové koření
3 bobkové listy
1 kostka Knorr
1 menší cibule - nakrájená na kolečka
1 pórek - nakrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev -očištěná a nakrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel - očištěná a nakrájená na tenčí kolečka
2-3 hrnky vody dle potřeby
Marináda:
1 lžička sladké papriky
1 lžička práškového česneku
2 lžičky koření na pečené kuře
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.

  2. Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3 plátky másla na ně rozprostřeme cibuli a zeleninu. Navrch nadrobíme kostku Knorr, posypeme několika kuličkami nového koření a přidáme bobkové listy,

  3. Vložíme kuřecí na zeleninu, podlijeme, přikryjeme alobalovou folií s malým otvorem na odchod páry a dáme do trouby.

  4. Pečeme při 175°C cca 20 minut, obrátíme a pečeme cca dalších 20 minut. Při obrácení zeleninu se šťávou promícháme, případně přidáme vodu k podlití. Sundáme alobal, stehna ještě jednou otočíme a necháme 10-15 minut dopéct, aby kůžička získala hnědavou barvu.

  5. Podíváme např. s bramborovou kaší a oblohou nebo přílohou dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!