Kuřecí stehna na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 citrony
špetka soli
špetka pepře
1 lžíce másla
1 větší cibule
100 g špeku nebo slaniny
400 ml vývaru
špetka divokého mletého koření
4 bobkové listy
4 nové koření
2 lžíce solamylu na zahuštění
1-2 lžičky cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet.

  2. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špek a vše necháme vyškvařit.

  3. Uleželé maso vložíme do rozpáleného cibulovo-špekového základu a zprudka opečeme.

  4. Poté zalijeme vývarem, přidáme šťávu z jednoho citronu, ochutíme špetkou divokého mletého koření, vložíme bobkové listy a nové koření a dusíme doměkka.

  5. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený citron i s dobře omytou kůrou, kterou před podáváním spolu s kořením odstraníme.

  6. Nakonec podle chuti osladíme malým množstvím cukru.

  7. Šťávu zahustíme dvěma lžícemi solamylu rozdělaného ve vodě a necháme dobře povařit. Jako přílohu ke kuřeti podáváme knedlíky nebo raději houskové noky, které si připravíme jednoduše z kupované směsi na houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!