Kuřecí stehna MAGYAROS

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecího masa ze stehen bez kůže
sáček koření Magyaros (33 g)
2 větší cibule
2 klobásy čabajského typu
sůl
olej
Solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na větší špalíky, promícháme se směsí koření Magyaros (celý sáček) a 1 dl oleje. Na měsíčky nakrájené cibule a na kolečka nakrájené klobásky přidáme následně také k naloženému masu a poctivě promícháme. Necháme cca 3 hodiny odležet v chladnu.

  2. Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs s cibulí a klobáskou zprudka opékáme, dokud maso není měkké. Maso hlídáme a mícháme, aby se nespálila cibule nebo klobáska – mají k tomu tendenci.

  3. Do hotové měkké směsi masa vlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel) ve které rozmícháme 1 lžíci Solamylu, čímž se nám směs zahustí. Vše za stálého míchání necháme cca 2 minuty prohřát a podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!