Kuřecí steak ze stehna a la čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
koření - čína nebo kari... dle chuti
sůl
solamyl (bramborový škrob)
olej
Dále:
100 g pórku
100 g červené papriky
100 g mrkve
60 g řapíkatého celeru
sojová omáčka dle chuti
solamyl (bramborový škrob)
chilli omáčka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření dostalo i do zářezů a necháme krátce odležet.

  2. Mezitím pokrájíme zeleninu. Mrkev a pórek na kolečka, papriku na nudličky a řapík na plátky.

  3. Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme vykostěná kořeněná stehna, která jsme těsně před smažením zaprášili troškou solamylu. Do pánve je vložíme nejprve kůží dolů a tak je osmažíme dozlatova a dokřupava, až poté otočíme a dosmažíme z druhé strany opět dozlatova.

  4. Steaky z pánve vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku přisypeme pokrájenou zeleninu, kterou zprudka smažíme za občasného promíchání do mírného změknutí.

  5. K zelenině přilijeme necelý decilitr vody smíchaný s troškou solamylu, asi lžící sojové omáčky, promícháme a krátce provaříme do krémové konzistence sosu. Ochutíme dle požadované chuti pikantní nebo sladkou chilli omáčkou, případně dosolíme, promícháme a můžeme podávat.

  6. Steaky se zeleninou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou (vařeným bramborem či hranolky).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!