Kuřecí steak s rajským kysaným zelím

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g kuřecích steaků nebo prsíček
20 g oleje
60 g cibule
300 g kysaného zelí
50 g rajského protlaku
pepř
sůl
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí steaky, nebo prsíčka mírně naklepeme, okořeníme pepřem, solí, posypeme červenou paprikou. Zprudka orestujeme na polovině oleje dorůžova a dáme stranou do tepla.

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme troškou vody a dusíme v klasickém hrnci 40 minut (v tlakovém stačí 15 minut). Zruba 10 minut před koncem přípravy vmícháme do zelí rajský protlak a provaříme.

  3. Maso položíme na zelí, uzavřeme poklicí a necháme dojít. Pokud máme raději sladší zelí, přidáme 1-2 tablety umělého sladidla. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!