Kuřecí srdíčka nadivoko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1000 g kuřecích srdíček
2 červené cibule
1000 ml kuřecího vývaru
150 g uzené slaniny
1 mrkev, petržel, ¼ celeru
150 g zmražených fazolek
100 g zmraženého hrášku
hladká mouka
1 zakysaná smetana (250 ml)
2-3 kuličky celého pepře
sůl
šťáva z citronu
oregano, tymián
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček odstraníme tučné částí a srdíčka přepůlíme. Propláchneme vodou a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině.

  2. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby.

  3. K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouky v zakysané smetaně se sosem z kuřecích srdíček a vlijeme do nádoby. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Povaříme ještě cca 5 minut. Ochutíme šťávou z citronu, osolíme a opepříme podle potřeby. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!