Kuřecí smetanové kousky a těstoviny trofie

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vetší kuřecí prsa
1 velká cibule
1 hrst hrášku
½ brokolice
½ gelového bujonu Dr. Oetker
100 ml panna cucina (italská hustá smetana)
4-6 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
1 velká kapie
olivový olej
sůl
bílý pepř
1 malá naběračka vody z těstovin
250 g těstovin trofie
Dále:
kousek bazalky
půl kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, nebo větší nudličky. ½ kapie nakrájíme na kolečka, zbytek na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, sušená rajčata na proužky a brokolici rozebereme na růžičky.

  2. Do osolené vody dáme vařit těstoviny dle návodu na obale. Uvařené slijeme, část vody dáme bokem, těstoviny pokapeme olivovým olejem, zamícháme a uložíme je zatím na teplé místo.

  3. Brokolici povaříme v osolené vodě cca 4 minuty a přendáme do ledové vody.

  4. Na pánvi s olejem osmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a zprudka opékáme se všech stran, až je maso měkké. Netrvá to dlouho.

  5. Přidáme malou naběračku vody z těstovin, ½ gelového bujonu, opepříme a přidáme sušená rajčata, česnek, hustou smetanu a necháme vařit, až se vše spojí a vytvoří polohustou omáčku. Solíme až je hotové, někdy to ani není potřeba.

  6. Nakonec přidáme hrášek a brokolici a už jen velice krátce provaříme. Ochutnáme a je-li potřeba dosolíme.

  7. Servírujeme s těstovinami a zdobíme plátky kapie a lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!