Kuřecí směs s játry a jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa (stehenní nebo prsní)
300 g drůbežích jater
1 kyselé jablko
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce rajčatového pyré
1-2 lžičky dobré sojové omáčky
hrst mraženého hrášku
kajenský pepř podle chuti
cca 250 ml kuřecího vývaru
hladká mouka
lžíce sádla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso a očištěná játra nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli i česnek.

  2. Smícháme mouku a kajenský pepř. Kuřecí směs v tom obalíme a zprudka opečeme na připravené cibuli.

  3. Když se maso zatáhne, přidáme pyré, nakrájené, neloupané jablko, sojovku a vývar. Vaříme pozvolna cca 10 minut.

  4. Vsypeme hrášek, dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě asi 5 minut povařit. Podáváme s bramborovou kaší, rýži nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!