Kuřecí škvarečky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso (vykostěné, bez kůže)
sůl
hladká mouka
vejce
mléko
pivo
strouhanka
sádlo (nebo olej, na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky (jakoby větší sousta) a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, mléko, trochu piva a mouku a toto těstíčko také osolíme.

  2. Vhodíme část masa, promícháme a odpěňovačkou vytáhneme. Necháme nad mísou odkapat a vhodíme do strouhanky a obalíme (jde to dobře, připomíná to dělání posypky na koláč). Oklepané kousky smažíme dozlatova. Můžeme podávat s brambory jako oběd, ale také jen tak nabídnout na míse jako netradiční jednohubky. Zmizí ze stolu vždy jako první.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!