Kuřecí škvarečky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso (vykostěné, bez kůže)
- sůl
- hladká mouka
- vejce
- mléko
- pivo
- strouhanka
- sádlo (nebo olej, na smažení)
Postup Kuřecí škvarečky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky (jakoby větší sousta) a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, mléko, trochu piva a mouku a toto těstíčko také osolíme.
Vhodíme část masa, promícháme a odpěňovačkou vytáhneme. Necháme nad mísou odkapat a vhodíme do strouhanky a obalíme (jde to dobře, připomíná to dělání posypky na koláč). Oklepané kousky smažíme dozlatova. Můžeme podávat s brambory jako oběd, ale také jen tak nabídnout na míse jako netradiční jednohubky. Zmizí ze stolu vždy jako první.