Kuřecí s jednoduchou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní kuřecí řízky
140 g rajčatového protlaku
200 g smetany ke šlehání
3 menší zralá rajčata
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
cukr
lžička sušené domácí zeleniny nebo koření dle vaší chuti
chilli papričk:y
K podávání:
strouhaný parmazán
sekaná bazalka já dala thajskou

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Zprudka necháme zatáhnout v rozpálené pánvi s olejem. Stáhneme teplotu na menší stupeň.

  2. K masu přidáme rajčatový protlak a nakrájená oloupaná rajčata. Za stálého míchání chvilku restujeme, přidáme špetku cukru, koření dle chuti, promícháme a zalijeme smetanou. Při mírné teplotě vaříme za občasného míchání do potřebné hustoty.

  3. Podáváme s různými druhy těstovin, sypané parmazánem a bazalkou. Lze podávat i s noky nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!