Kuřecí s chřestem na cidru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa rozříznutá na co největší plát
zelený chřest
schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená
250 ml jablečného cidru (jablečné šumivé víno 4,8%) koupila jsem v Lidlu, viz. obr.
máslo
petrželka
šalvěj
vývar nebo voda na podlití
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, poklademe plátkem šunky, plátkem másla, posypeme hojně bylinkami a navrch dáme překrojený chřest. Svineme a upevníme provázkem nebo jehlami.

  2. Na oleji na pánvi vhodné do trouby ze všech stran opečeme zprudka závitky, vyjmeme je a přidáme na proužky nakrájený zbytek šunky popř. zbylé bylinky. Opatrně vlijeme cidr, pozor, prská to, šumí to:-). Necháme odpučet všechny připečené kousíčky, trochu jim pomůžeme, odpaříme na polovinu, vrátíme závitky a podlijeme trochou vývaru.

  3. Vložíme na 15 minut do rozpálené trouby na 220°C a během pečení přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme, udržujeme teplé, třeba zabalené v alobalu, a pánev dáme opět na vařič. Přivedeme k varu, přidáme chladné máslo, rozmícháme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!