Kuřecí s bylinkovou omáčkou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky (možno použít i prsní, nebo kuřecí stehna, paličky atd.)
1 cibule
3 stroužky česneku
2 rajčata
petrželka
bazalka
rozmarýn
tymián
hladká mouka
100 ml sladké smetany
100 ml zakysané smetany
100 ml suchého sherry
100 ml bílého suchého vína
200 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou.

  2. Na rozpáleném oleji jej opečeme do hněda z obou stran.

  3. Poté přidáme na jemno pokrájenou cibuli, česnek a tymián s rozmarýnem, orestujeme, podlijeme sherry a vínem a necháme odpařit.

  4. Pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

  5. Maso vyjmeme, přlijeme smetany rozmíchané s trochou horké omáčky, aby se nám nesrazila, a povaříme do zhoustnutí.

  6. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájená rajčata a petrželku s bazalkou.

  7. Prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!