Kuřecí roláda s mandlovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 vykoštěné kuře
1 cibule
kousek másla
sůl
pepř
Nádivka:
2 polévkové lžíce másla
2 vejce
2 polévkové lžíce sekaných mandlí (nebo lupínků)
vlažné mléko
strouhanka
muškátový oříšek (květ)
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo se žloutky spolu vymícháme, osolíme, přidáme sekanou zelenou petrželku a okořeníme muškátem. Promícháme a přidáme nasekané mandle (já měla mandlové lupínky).

  2. Pak postupně přidáváme vlažné mléko (asi 1 dcl) a strouhanku (asi 2 hrsti). Množství jsem dávala od oka. Nádivka by měla být tužší. Nakonec vyšleháme sníh ze 2 bílků a s ním nádivku vylehčíme.

  3. Vykostěné kuře si dáme na potravinářskou fólii na prkénko, naklepeme, osolíme a opepříme. Na stranu, kde jsou prsa, nandáme nádivku a pomocí folie stočíme do rolády, kterou zpevníme omotáním nití. Já jsem jí tentokrát nejprve celou zašila, aby nádivka neutíkala ven, a pak omotala nití.

  4. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme ji na dno pekáčku a na ni položíme roládu, na kterou dáme 3 tenké plátky másla.

  5. Dáme do trouby předehřáté na 230°C a zprudka zapečeme. Po 15 minutách podlijeme vodou, snížíme teplotu na 180°C a dopékame cca 1 hodinu.

  6. Šťávu můžeme po upečení rolády zahustit, ale já jsem nechala jen výpek ovoněný pečenou cibulí. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou, rýží, knedlíky, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!