Kuřecí roláda s kuskusem, ananasem a broskvemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule nasekaná na jemno
3 stroužky česneku (rozmělněného)
100 g nahrubo nasekaných mandlí
140 g ananasu
broskve (z plechovky, může být i sušené)
velká hrst nasekané petrželky nebo koriandru
citronováo šťáva z 1 citronu
mořská sůl
mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16-18 plátků anglické slaniny
chléb na podávání nebo salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte 5 min. vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi 4 minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně jako cibuli s česnekem. Přidejte ananas, broskve a petrželku. Dochuťte citron. šťávou, hodně osolte a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.

  2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami na něj položte 4 kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku 1 cm, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.

  3. Ochucený kuskuk rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými provázky, přendejte do pekáče a dejte na 1 hod do lednice (já chladit nenechávala).

  4. Troubu předehřejte na 180°C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte 30 min. Alobal poté sundejte a pečte dalších 45-50 min, aby bylo maso propečené a slanina křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!