Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízek)
sůl (pozor na slanost sýru)
pepř mletý
70 g Nivy
1 vejce
1 větší stroužek česneku
1 větší jarní cibulka
30 g polohrubé mouky
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou cibulku i s částí zelené natě, opepříme, osolíme a smícháme s vejcem a polohrubou moukou.

  2. Směs rozdělíme na dva díly, ze kterých vytvoříme v mokrých dlaních dva větší ovály, připomínající kuřízek, které obalíme ve strouhance. Směs je měkčí, ale smažením v rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi se řízek zpevní. Otáčíme až po osmažení dozlatova a pokud si nejsme jisti, že se nám otočení, bez újmy na tvaru řízku povede (ale určitě jo:-)), uděláme v mokrých rukách klidně čtyři menší placičky.

  3. Podáváme s bramborem, tatarkou, dipy ze zakysané smetany, zeleninovým salátem... Přílohu na talíři můžeme dozdobit zbylou zelenou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!