Kuřecí risotto z české kantýny

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g rýže arborio
3 kuřecí prsní řízky
800 ml silného vývaru
2 cibule
200 ml bílého desertního vína
olivový olej
máslo
60 g parmazánu + na posypání porcí
černý pepř
sůl
petrželka
případně houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 16-18 minut.

  2. Mezitím nakrájíme maso na velmi drobné kousky, osolíme, opepříme, zasypeme houbovým kořením a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.

  3. Hotové maso smícháme s hotovou rýží, jemně strouhaným parmazánem, sekanou petrželkou a dvěma lžícemi másla. Necháme pod pokličkou dojít a prolnout chutě, poté opět promícháme a podáváme posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!