Kuřecí ragú v citrónové omáčce

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

400 g kuřecího masa
2 dl slepičího vývaru
1 bobkový list
30 g škrobové moučky
4 žloutky
0,5 šťáva z jedné poloviny citrónu
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kuřat nakrájíme na proužky. Do vhodné nádoby nalijeme vývar, přidáme bobkový list a v troubě zapnuté na plný výkon hřejeme 1 minutu. Přidáme maso a vaříme další 3 minuty.

  2. Poté maso naběračkou vyndáme a uchováme je v teple.

  3. Do vývaru přidáme škrobovou moučku a 1 minutu provaříme. Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, přidáme je do vývaru a ještě jednou 3 minuty povaříme při zapnuté troubě na plný výkon.

  4. Přitom mísu jednou vyndáme a omáčku dobře promícháme. Má být krémovitá, hladká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!