Kuřecí ragú v citrónové omáčce
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 400 g kuřecího masa
- 2 dl slepičího vývaru
- 1 bobkový list
- 30 g škrobové moučky
- 4 žloutky
- 0,5 šťáva z jedné poloviny citrónu
- sůl
- muškátový oříšek
Postup Kuřecí ragú v citrónové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso z kuřat nakrájíme na proužky. Do vhodné nádoby nalijeme vývar, přidáme bobkový list a v troubě zapnuté na plný výkon hřejeme 1 minutu. Přidáme maso a vaříme další 3 minuty.
Poté maso naběračkou vyndáme a uchováme je v teple.
Do vývaru přidáme škrobovou moučku a 1 minutu provaříme. Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, přidáme je do vývaru a ještě jednou 3 minuty povaříme při zapnuté troubě na plný výkon.
Přitom mísu jednou vyndáme a omáčku dobře promícháme. Má být krémovitá, hladká.